zaterdag 9 maart 2013

Week van de techniek



Deze week was het de week van de techniek. Ik ben maandag met de klas van Daan meegeweest naar het ROC waar de kinderen een rondleiding hebben gekregen door de school en waarna ze een windwaaiertje op zonne-energie konden maken. Hoewel dit natuurlijk pas een school is voor na de middelbare, was het erg leuk om eens een kijkje te nemen in de toekomst maar was is het een enorme leerfabriek zeg.

Alle kinderen kregen een gereedschapskoffertje toen we naar huis gingen. Op school kregen ze nog een paar papieren mee waaronder een blad met bonnetjes. Vandaag konden ze deze bonnetjes inleveren bij diverse bedrijven in de techniek en kregen daarbij een stuk gereedschap om het koffertje mee te vullen.

Ik dacht nog, dat doen we even snel dus iets na 10 uur stonden we bij het eerste bedrijf maar niks even snel wat gereedschap ophalen maar er was een hele rondleiding door het bedrijf georganiseerd, een speurtocht uit geschreven en Daan kon op de foto met een rallytruck uit de Dakarrally. Bij andere bedrijven kon hij een kijkje nemen in het installatievak, een pennenbakding maken of proberen om in uit een beveiligde ruimte een Ipod te jatten. Degene die dat lukte, mocht hem meenemen naar huis maar helaas voor de kinderen, bleek de ruimte te goed beveiligd en daarom zou ie na afloop van de dag, worden verloot.

Na een uur of 3, waren we bij alle 5 de bedrijven langs geweest en konden we naar huis met een royaal gevuld koffertje. Hij heeft nu 3 schroevendraaiers, een hamer, een kombinatietang, een waterpomptang, de nodige pennen en potloden, een rolmaatje en een rekenlineaal en een flinke buik vol snoepjes, koekjes, ijs, cola en ander lekkers.

We vonden het erg leuk om eens een kijkje te nemen achter de schermen bij diverse bedrijven om zo eens te snuffelen aan alles wat met techniek te maken heeft. Nu duurt het nog wel even voordat Daan een keuze moet maken want hij zit nog maar in groep 7. Eerst maar eens de basisschool doorlopen dus ;)

1 opmerking:

  1. Ja, ze schreeuwen om mensen in de techniek. Erg leuk dat ze dit zo uitgebreid georganiseerd hebben voor de kinderen :-) Hoe vond Daan het? Lijkt het hem leuk om straks (in de toekomst) die richting op te gaan?

    Een fijne dag!
    liefs Insoon

    BeantwoordenVerwijderen